Om oss

Markne Academy – En ny sorts elitsatsning inom ridsporten.

Sverige är känt för att vara en bra ridnation. Vi har bredden, intresset och kunskapen. Men vi saknar naturliga vägar för lovande ryttare att utvecklas och ta steget upp på elitnivå – glappet är för stort. Allt hänger på individuella satsningar. Därför är det alldeles för få som når upp till toppen. Dessutom är det få bra ryttare som har tillräckligt bra hästar.

Det här är något som vi vill ändra på.

Markne Academy är likväl ett privat initiativ, men vi riktar inte in oss på en enskild ryttare. Vi vill hitta de mest lovande, oavsett förutsättningar, och ge dem de bästa tänkbara förutsättningarna för att kunna utvecklas.

hast-ryttare

Vi vill ta fram sporten i ridsporten.

Precis som i alla idrotter förändras förutsättningarna. Du kan inte längre leva på en
fantastisk teknik i fotboll eller ishockey, du kan inte slarva med konditionsträningen om du ska spela på golftouren och det räcker inte med talang för att lyckas i skidbacken. Marginalerna blir mindre, konkurrensen hårdare och det ställer högre krav på fysik och psyke för att nå toppen. Och ännu mer om du ska stanna där. Detta är ett faktum som även kommer ikapp ridsporten. I världseliten har allt fler börjat förstå det här. Men det behöver spridas för att genomsyra hela ridsporten.

Därför tar vi ett holistiskt grepp om träningen där vi förutom ridning lägger stor vikt vid fysisk träning, kost och näringslära. Något som är viktigt, inte minst för att undvika framtida förslitningsskador.

Hästarna, ägarna och framtiden.

Genom att skapa en gemensam utvecklingsbas som gynnar både ryttare och hästägare, är målet att kunna tillhandahålla bra hästar för att kunna prestera under tiden hos oss. En del i satsningen är även att ge erfarenheter för att kunna sköta kontakter med uppfödare, ägare och sponsorer. Och i slutändan få rätt förutsättningar för att själva driva en egen fortsatt elitsatsning.

Målsättning.

Målet är tydligt: ur en grupp på fem till sex handplockade ryttare ska minst en etablera sig i världseliten inom tre år.

  • Sveland
  • Cavalleria
  • E
  • Kraft