Team Markne

Pether Markne

Pether har själv tävlat i hoppning upp till 1.60 internationellt samt internationell dressyr upp till OS-nivå – Sydney 2000.

Han är Sveriges enda A-tränare i dressyr och hoppning – och verkar som tränare i Sverige med uppdrag för ryttare och ägare i hela Europa.

Har tidigare arbetat ett antal år som tränare för de Svenska ungdomslandslagen, som under den tiden vunnit tre individuella guldmedaljer, senast 2015.
Samt silver i lagtävling.

Idag fokuserar Pether på att bygga upp Markne Academy, samt vidareutveckla sin roll som tränare och coach.

Per Sandgaard

Per har hållit på med hästar hela livet. Han är utbildad civilekonom med inriktning mot marketing och tyska på förhandlingsnivå. Och dessutom folkskollärare.

Per blev dansk mästare i dressyr och OS-finalist i Athen 2004, där han kom på en tiondeplats för Danmark. Han var med i svenska EM-laget som vann brons 2007 och var reserv till OS 2008 i Peking/Hongkong för Sverige.

Han arbetar med att utbilda hästar samt ryttare och deras hästar upp till Grand Prix-nivå. Han har bland annat elever som har vunnit NM-medaljer i dressyr för ponny, på juniornivå samt EM-finalister.

Just nu har han tre hästar som är på väg upp. En av dem, Final Cut, vann finalen i Lövsta Future Challenge på Friends Arena 2015. En annan är, Charmeur, som var nominerat som morgondagens dressyrstjärna på Ryttargalan 2015. Alla tre har många vinster och placeringar såväl nationellt som internationellt.

Förutom dressyrträning så hjälper han även ett antal hoppryttare med dressyr-/markarbetet. Något som så klart också gäller inom Markne Academy och Team Markne.

Hedda Wallin

Född 1996 och har älskat hästar och ridit så länge hon kan minnas. Uppvuxen på en gård utanför Mjölby tillsammans med en pappa och syster som jobbar heltid med hästar och en väldigt intresserad mamma. Hedda är meriterad från ponnytiden med bland annat SM-guld, SM-brons och NM-brons.

2013 flyttade hon till Holland för att få möjlighet att rida fler och bättre hästar. Och stannade där i nästan två år innan det var dags att flytta hem våren 2015 för att göra klart skolan och fortsätta med hästar hemma. Direkt hon kom hem återupptogs kontakten med Pether, som hon tränade för innan flytten. Nu är hon bosatt på Arphus Gård och tränar dagligen för Pether och Per. Hedda har höga ambitioner och vill såklart nå den absoluta toppen inom sporten.

”Jag är otroligt tacksam för den här möjligheten och ska göra allt jag kan för att bli så bra som möjligt.” 

Stina Lillje

Stina är uppvuxen på Hamre Västergård strax utanför Arboga och gick riksidrottsgymnasiet med inriktning hoppning på Strömsholm, där hon senare även jobbade som lärare under ett par år.

Stina tävlar för Jump Club RSF och har B-tränarlicens i hoppning samt håller träningar runt om i landet. Huvudinriktningen på Stinas verksamhet är träning och tävling av hästar, allt från 3-åringar till hästar i svår klass.

Stina har ridit Falsterbo Scandinavian Open och Breeders Trophy varje år sedan 2000 och har haft högt placerade hästar i 4-, 5- och 6-års-klasserna. Hon har tagit ett femtontal hästar ända upp till Svår klass.

Stina rider och utbildar i huvudsak hästar åt andra ägare, och är alltid noga att framhålla hästägarens betydelse och del i hennes framgångar.

– Jag är otroligt tacksam för de fantastiska hästägare jag har runt mig, och för de förtroende jag fått att rida så fina hästar, säger Stina och förstsätter, och självklart betyder mina övriga sponsorer också oerhört mycket. De ger en trygghet i det vardagliga och långsiktiga arbetet!

Cornelia T Pettersson

Cornelia är född 1999 och en av landets mest lovande unga dressyrryttare. Sedan flera år tränad av Per Sandgaard har hon visat sig värdig en plats i Markne Academy och även fått sin tävlingshäst Final Cut av Pether och Per.

– Jag har följt Cornelia genom hela ponnytiden och beundrar hennes känsla, målmedvetenhet och ambition, hon är värd en fin framtid med vår juvel Final Cut. Det är fel att säga att det är lätt att lämna över tyglarna på en häst jag ridit så mycket men Pether och jag satsar vårt kött och blod i framtiden och Markne Academy. Och vi vill ge Cornelia chansen till en bra start i sporten, det är det vi brinner för, säger Per Sandgaard.

Genom en tiondeplats i SM 2014 har hon visat att hon är kapabel att leverera resultat. Och de närmaste fem åren, som Junior och Young Rider, är målet att samla på sig kunskap och erfarenhet tillsammans med Final Cut för att ta sig vidare till de större mästerskapen. Och sedan fortsätta sin karriär som ryttare – i de större sammanhangen.

  • Sveland
  • Cavalleria
  • E
  • Kraft